keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Pysyykö firmasi pystössä?

Minulle on Parantaisen Jari iskostanut muutaman asian mieleen. Yksi näistä on asiakkaan eli ostajan riskin tunne. Jari on kirjoissaan ja blogissaan antanut kasapäin vinkkejä miten poistat ostajan riskin tunteen. Useimmitenhan asiakas ei sitä myyjälle tunnusta vaan myyjä joutuu tilaan jossa asiakas ei tunnu tilaavan. Syynä on useimmiten riskin tunne.

Toisinaan asiakas uskaltaa sen kumminkin pläjäyttää myös päin naamaa. Minulle on käynyt niin muutaman kerran. Ensimmäinen kerta oli oli Tentrion alkutaipaleella. Ongelma oli itseasiassa se ettei meillä ollut vielä yritystä siinä vaiheessa ja Sakarin ABB:lta oli hankala ymmärtää tätä. Ongelma kuitenkin korjaantui kun vakuutimme Sakarille että kun on aika lähettää lasku niin silloin kyllä yritys löytyy.

Toinen kerta sattui sitten muutaman vuoden päästä kun olimme Nordea Rahoituksella hieromassa kauppoja mobiilipalveluista. Kaikki sujui varsin mukavasti kunnes vastapäätä istuva Vesikallion Markku esitti visaisen kysymyksen:" Jos tilaamme, niin mikä takaa että pysytte pystössä?". Kysymys oli varsin oikeutettu, koska 2000-luvun alussa varsin moni mobiilifirma oli vaikeuksissa ja koko touhu varmaan huipentui Riot-E:n konkurssiin. Sillä hetkellä en maitopartaisena myyntiplanttuna osannut Markulle vastata ja kauppoihin ei päästy. Nyt vastauksen kyllä osaisin antaa:"Jos tilaat, niin varmasti pysytään pystössä". Jokainen kunnon kauppa onkin auttanut pitämään firman pystössä.

Ei kommentteja :