tiistai 2. helmikuuta 2016

Suomalaiset ovat valittajia

Suomalaiset ovat valittajia. Tämä on tietysti karkea yleistys mutta sellaisen kuvan olen saanut Facebookissa. Ulkomaalaiset kaverini, asuivatpa täällä tai muualla eivät valita. Ja taitaapi olla niin että muualla asuvat suomalaisetkaan eivät valita, kuin korkeintaan salmiakin ja ruisleivän puutetta. Olemme ammattilaisia lietsomaan negatiivista mielikuvaa asiaan kuin asiaan. Suomalaiset eivät osaa myydä. Maahanmuuttajat raiskaavat kaikki naiset. Lama jatkuu ikuisesti. Hyvinvointivaltio on romahtanut tai ainakin romahtamassa ja niin päin pois.

Hassu juttuhan tuossa on se että tuolla negatiivisella lietsonnalla on vaikutusta. Asiat ovat kuten ne näyttävät olevan. Negatiivisilla asioilla saamme negatiivista todellisuutta. Mikä siis avuksi?

Vastakohta. Se kuulostaa kyllä amerikkalaiselta hapatukselta mutta positiivisuus auttaa. Jos joku asia ei miellytä muuta sitä. Jos ei voi muuttaa sitä, niin muuta asennettasi. Tässä vielä muutama optimistin vinkki:
  1. Älä valita asioista joihin et voi vaikuttaa. Keskity asioihin joihin voit vaikuttaa. Et voi muuttaa verotustasi mutta entä jos vaihdat maata? Eikö tuotteesi myy? Asiakkaasi eivät ole perseestä vaan tuotteesi. Muuta tuotetta ja myyntiä.
  2. Muista kuolinvuode. Kuulostaa synkältä mutta haluatko tulla muistettuna kaverina joka aina valitti vai kaverina, joka teki asioita?
  3. First thing first! Keskity olennaiseen, niiden tärkeiden asioiden tekemiseen.
  4. Elämä ei ole nollasummapeliä. Kun seuraavan kerran kohtaat uuden ihmisen, mietippä miten voisit auttaa häntä. 
  5. Aika on suhteellista. Onko sinulla niin kiire ettet ehdi tekemään mitään? Katso kohta 3. :)

Valitetaan vähemmän. Tehdään enemmän.

Ei kommentteja :