keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Mitä minä aion tehdä isona?

Sain hyvän kysymyksen Nurmelan Artolta Linkedinissä eli mitä minä aion tehdä isona? Aion jatkaa samaa mitä olen tehnyt koko ajan. Aion jatkaa ihmisten auttamista. Olen tehnyt vuosien varrella monenlaista mutta taustalla on aina ollut tuo ajatus vaikka keinot, välineet ja tavat tehdä sitä ovat olleet moninaisia.

Muutama vuosi sitten törmäsin Ken Robinsonin videoihin TED.comissa ja ne herättivät uudenlaisia ajatuksia ja tietenkin mielessä pienen kertauksen omista vuosista erinäisissä oppilaitoksissa. Einstein sanoi: “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

En elättele toiveita että koulujärjestelmää voisi muuttaa nopeasti kovin radikaalisti vaikka opetusministeri on nyt herännyt että peruskoulua pitäisi uudistaa. Aion kuitenkin itse jatkaa sitä mitä nyt olen tehnyt eli olen yrittänyt auttaa ihmisiä löytämään sen oman juttunsa. Sen missä ihminen on elementissään. Aika monesti kyse on tavalla tai toisella yrittäjyydestä, koska ihmiset jotka tulevat minun juttusilleni ovat sillä tavalla suuntauneet. Nähneet yrittäjyyden yhtenä tapana toteuttaa sitä missä he ovat hyviä ja mistä he nauttivat. Mitä tehdessään he ovat elementissään.

Ei kommentteja :